Vietnam

 

Mellom Himmel & Jord

Velkommen til en alle tiders tur til det nye og gamle Vietnam.

Langtidsferie fra 4. februar til 22. februar 2017.

Uforglemmelige inntrykk venter på denne turen der vi skal oppdage det gamle og det nye Vietnam.

 

Du vil merke en dynamisk oppbruddsstemning selv om templer, pagoder og palasser står der som voktere av landets 4000 år lange historie.

 

På denne turen skal du få oppleve Vietnam i alle dets fasetter. Vi begynner med noen spennende dager i Saigon, landets største by og økonomiske motor med over sju millioner innbyggere, med sine historiske og kulturelle attraksjoner.

 

Deretter tilbringer vi et par dager i «risbollen», det overdådig frodige Mekongdeltaet, der bøndene har tre risavlinger i året før vi setter kursen for livlige, hyggelige Nha Trang, en av de flotteste badebyene ved Sørkinahavet med sine endeløse sandstrender.

 

Du vil ikke ha et eneste døpunkt.

Hos oss får du vekslingen mellom spennende programdager og avslappende fridager.

 

Det er en tur der du vil få oppleve vietnameseren på nært hold, du vil få møte bønder og fiskere, oppleve buddhistmunkenes enkle liv i templene, saumfare eventyrlige markeder, kanskje ta mål av deg hos en skredder, bare slappe av på stranden eller leie en sykkel for en bagatell og ta din egen oppdagelsestur.

Vi jager ikke fra sted til sted og du slipper å pakke kofferten hver bidige morgen.

 

Vi bor på førsteklasses hoteller. I Nha Trang bor vi like ved stranden og i gangavstand til byens kafeer, restauranter og butikker. Og alle våre hoteller har svømmebassenger.

Fullstendig turprogram:

 

Dag 01, lørdag 4. februar

Fly fra Stavanger med KLM til Amsterdam, derfra til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur og videre til Saigon med ankomst neste dag (Vi kan komme til å velge en annen flyrute).

 

Dag 02, søndag 5. februar, Saigon.

Ankomst Saigon om ettermiddagen. Vi blir møtt på flyplassen av vår engelsktalende vietnamesiske guide og kjørt med egen buss til hotellet i Ho Chi Minh City som er det offisielle navnet på Saigon.

Etter hotellinnsjekking bevilger vi oss en pause før vi kaster oss ut i storbytrafikken på veien til kveldens restaurant.

 

Trafikken er i seg selv. en severdighet: Det hersker det rene anarki når tusener av vietnamesere på mopeder, motorsykler, scootere og bak bilratt viser en oppsiktsvekkende kreativitet. Middag. (M)en severdighet: Det hersker det rene anarki når tusener av vietnamesere på mopeder, motorsykler, scootere og bak bilratt viser en oppsiktsvekkende kreativitet. Middag. (M)

 

Dag 03, mandag 6. februar, Saigon

Vi skal bruke dagen med vår vietnamesiske guide til å oppdage Saigon med mer enn sju millioner innbyggere. Til tross for kriger og tropeklima har de blankskurte hotellpalasser fra 1920- og 1930-årene klart seg like bra som katedralen, rådhuset og ikke minst Asias mest imponerende postkontor.

Lunsj underveis før vi fortsetter til Cholon eller Chinatown. Man regner med at det bor ca. en halv million kinesere i denne bydelen. Et enormt varetilbud av alt fra matvarer og klær til isenkram og dataspill side om side med det kinesiske mindretallets templer og pagoder. Gudshus og børs i muntert samliv. (F, L, M)

 

Dag 04, tirsdag 7. februar, Saigon

Etter frokost reiser vi til et buddhisttempel i Saigon for å bli bedre kjent med denne Asias største religion.

Vi møter en eller flere buddhistmunker som vil fortelle om sin tro, og sine liv som munker. Ettermiddagen til egen disposisjon.Ta en kopp kaffe på takterrassen til det berømte hotell Rex,- det var der de franske kolonibyråkratene drakk sin absint og cognac i mellomkrigstiden. Felles middag og hotell i Saigon. (F, L, M)

 

Dag 05, onsdag 8. februar, Saigon - Cu Chi-tunnelene – Saigon

Vi går opp sporene etter Vietnamkrigen og besøker tunnelene i Cu Chi ca. 70 km nordvest for Saigon. Det er neppe til å tro at den kommunistiske FNL med hjelp av sivilbefolkningen klarte å bygge en komplett underjordisk by med sovesaler, sykehus, militær kommandosentral, kjøkken og store lagre knyttet sammen med et tunnelnettverk som straktet seg 200 km under bakken. Tunnelene ble brukt som baser for angrep på Saigon under den såkalte Tet-offensiven i 1968.

 

De turdeltakerne som ikke har klaustrofobiske plager er velkomne til å gli ned i undergrunnen og inspisere nettverket. Lunsj underveis tilbake til Saigon. Middag og hotell. (F,L,M)

 

Dag 06, torsdag, 09 februar, Saigon - Mekongdeltaet

Frokost, deretter bussavgang til My Tho i Mekongdeltaet. Derfra går det videre med båt oppover Mekong, en av Asias mektigste elver. 90 millioner mennesker i Vietnam, Kampuchea, Kina, Laos og Thailand livnærer seg av Mekong som kan by på tre risavlinger i året. Underveis skal vi oppleve et nettverk av sideelver og kanaler i en grønn, fager verden hyllet inn av kokospalmer og eksotiske planter. Derfra seiler vi tilbake til My Tho og busser til Can Tho, den største byen i Mekongdeltaet med 1,5 millioner innbyggere.Der blir det middag og hotell.(F, L,M)

 

Dag 07, fredag 10. februar, Can Tho

Grytidlig går vi ombord i en båt for å oppleve en av Mekongs mest livlige og fargerike attraksjoner: Det flytende markedet i Cai Rang, det største markedet for frukt og grønnsaker i hele den vietnamesiske delen av Mekong. I stummende mørke går ferden med båt fra Can Tho til Cai Rang.

 

Vi når fram akkurat når dagslyset forsiktig bryter gjennom og oppdager at vi er omgitt av flere hundre små lydløse båter som alle driver kjøp og salg av frukt og grønnsaker, servering av frokost, kaffe og te fra båt til båt. Det er en fest for øyet og en fryd for kameralinsene. Ved nitiden er vi tilbake på hotellet, der vi slapper av noen timer, før vi spiser lunsj og går på sightseeing med vår vietnamesiske guide i Can Tho. Middag og hotell i Can Tho. (F,L,M)

 

Dag 08, lørdag 11. februar, Can Tho - Saigon

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og begynner returen vil Saigon, men vi er ikke kommet langt utenfor byen før vi stopper i en landsby og går på besøk til en vietnamesisk gårdbrukerfamilie for å få et inntrykk av livet på landsbygda. Vi måregne med vel fire timer tilbake til Saigon. Der skal vi bo på samme hotell. Vi samles til felles middag om kvelden. (F,L,M)

 

Dag 09, søndag 12. februar, Saigon -Nha Trang

Vi forlater hotellet vårt i Saigon etter frokost. Det blir buss til flyplassen og fly til kystbyen, badebyen og feriebyen Nha Trang, som ligger ca. 450 km lenger nord og ut mot Sørkina-havet.

I Nha Trang blir vi hentet med buss og kjørt til vårt meget komfortable hotell som ligger like ved bykjernen og stranden. Og skulle bølgene bli for store har hotellet et flott basseng. Lunsj. Deretter en liten strand- og byvandring for å bli kjent med nabolaget. Felles middag om kvelden. (F,L,M)

 

Dag 10, mandag 13. februar – Nha Trang

Frokost og deretter sightseeing i Nha Trang med vår engelsktalende guide. Vi begynner like utenfor byen med tempelet Po Nagar reist til ære for gudinnen Uma. Om henne blir det sagt at hun skapte jorden og risplantene.

 

På veien dit passerer vi Xom Bong-broen. Det er vakre landskaper på begge sider av broen og et mylder av fiskebåter.Vi avslutter formiddagen med et besøk på Dam markedet, midt i byen. Her får du alt fra tørrfisk og eksotiske frukter til klær i alle fasonger og størrelser og et endeløst utvalg souvenirs.

 

Lunsj i en av resturantene i sentrum. Vi har satt av ettermiddagen til egen disposisjon om det er for å nyte strandlivet eller kanskje få en strandmassasje under en solparasoll. Felles middag. Fra denne 10. dag til 18. dag. (21. februar) blir vi boende på hotellet vårt i Nha Trang. Dagene er dine om du bare vil slappe av på stranden eller i hotellbassenget, rusle rundt i en oversiktlig liten by eller slå følge på våre utflukter.

 

Dagen i dag overlater vi til privatlivets gleder. Frokost og middag om kvelden er det eneste som er organisert. Lunsj for egen regning.

 

I erkjennelsen av at det kan bli for mye tid uten aktiviteter har vi annen hver dag satt inn ulike turer og andre gjøremål uten ekstra kostnader for deltakerne. For øvrig er det norsk reiseleder med under hele oppholdet. Han bor på samme hotell som gruppen og er tilgjengelig når som helst. Middag om kvelden.(F,M)

 

Dag 11, tirsdag 14. februar – Nha Trang

Etter frokost kan vi foreslå en tur rundt på landsbygda utenfor Nha Trang se på hvordan små familiebedrifter driver med produksjon av de spisse kina-hattene, rismel og vietnamesisk flattbrød. Vi regner med en halv dag som avsluttes med lunsj. Retur til Nha Trang. Felles middag om kvelden. (F,L,M)

 

Dag 12, onsdag 15. februar – Nha Trang

Dagen er din, - Frokost serveres til kl. 10.00 og felles middag om kvelden. Hva med en skreddersydd silkeskjorte eller bluse, en dress eller en drakt, et skjørt? Det er flere skreddere i nabolaget og de jobber raskt. Felles middag om kvelden. (F, M)

 

Dag 13, torsdag 16. februar – Nha Trang

Grytidlig på morgen besøker vi fiskemottaket i Nha Trang. Båtene er kommet inn i løpet av natten og fiskerne viker plassen for sine koner som fullstendig har overtatt hele omsetningen av fisk. Det er kvinnene som forhandler om pris og kvalitet med torghandlerne, - og de gir ikke ved dørene. Det er et festlig skuespill som pågår med vietnamesisk sjarm og list.

 

Fra fiskemottaket forflytter vi oss til ett av Nha Trangs mange torg for å oppleve når gartnere og bønder leverer sine blomster og grønnsaker til torghandlerne.

Vi avslutter denne runden med en frokost med torghandlerne og den skjer på ekte vietnamesisk vis med suppe og svart kaffe.

 

Deretter retur til hotellet for en liten blund, tatt i betraktning at vi var oppe før kl. fem. Resten av dagen til egen disposion, men felles middag om kvelden. (F,M)

 

Dag 14. fredag 17. februar – Nha Trang

Det er en dag uten program med unntak av frokost til kl. 10:00 og felles middag. (F,M)

 

Dag 15. lørdag 18. februar – Nha Trang

Etter frokost kan vi tilby innføring i det vietnamesiske kjøkkens gleder foretatt av

kokken på en av Nha Trangs bedre restauranter. Vi begynner på Som Moi-markedet, der vår chef vil forteller om de forskjellige krydrene og grønnsakene vi trenger og velge ut kjøttet til dagens lunsj.

Deretter vender vi tilbake til restaurantkjøkkenet og blir undervist i tilberedningen av de forskjellige rettene. Vi avslutter med en yppig lunsj. Om kvelden blir det felles middag (F,L,M)

 

Dag 16, søndag 19. februar – Nha Trang

Det blir siste dag med badelivets gleder i Nha Trang og på tide å foreta de siste innkjøpene. Felles middag om kvelden. (F,M)

 

Dag 17, mandag 20. februar – Nha trang - Saigon

Etter frokost er det litt tid til å ta farvel med Nha Trang, før vi må sjekke ut fra hotellet og ta bussen til flyplassen. I Saigon blir vi hentet på flyplassen og kjørt til vårt hotell. Avskjedsmiddag (F,M)

 

Dag 18, tirsdag 21. februar – Saigon retning Norge

Frokosten blir det siste måltidet i Vietnam. Vi reiser tidlig på ettermiddagen til flyplassen i Saigon og flyr med Vietnam Airlines til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur. Der overtar KLM som flyr oss til Amsterdam og videre til Stavanger. (Vi kan komme til å velge en annen flyrute) (F)

 

Dag 19, onsdag 22. februar

Ankomst Stavanger tidlig på ettermiddagen.

 

 

Turen koster 24.990 kr, Tillegg for enkeltrom 3.800 kr.

 

 

Denne prisen dekker:

* Fly Stavanger – Saigon – Stavanger inkl. skatter og avgifter

* Fly Saigon – Nha Trang – Saigon inkl. skatter og avgifter

* Buss/minibuss til og fra flyplasser og alle turer i henhold til programmet

* Førsteklasses hoteller i Saigon, Can Tho og Nha Trang

* Måltider: 16 frokoster, 10 lunsjer og 16 middager i tilegg til flymat 1. og de to siste

dagene. (Se programmet og forkortelsene F (frokost), L (lunsj) og M (Middag).

* Inngangsbilletter i henhold til programmet

* Engelsktalende guider

* Norsk reiseleder

 

Følgende er ikke inkludert:

* Øl, vin og brennevin

* Tips til hotell- og restaurantbetjening, guider og bussjåfør

 

 

Påmelding til turen:

Reiser mellom himmel og jord

Stein Viksveen

Breivikveien 33 B

N-4014 Stavanger/Norway

Tel (+47) 51 11 09 25

Cell (+47) 91 60 95 12

stein@viksveen.no

Bilder Vietnam

Tilbudet av frukt og grønnsaker er overdådig i Vietnam.

Avslappet og hyggelig midt oppe i handelen med frukt og grønnsaker.

Varehandelen foretar en stille okkupasjon av fortauene.

Hvitløk og løk så tårene triller!

Salat så det holder!

Salat så det holder!

Det er trangt om plassen i morgenrusjet, og takk og pris for at ikke alle har bil.

Levende hummer til strandlunsjen,

selgeren gjør opp bål og koker den

for deg.

I tempelet ofrer du noen røkelsesstaver for god helse og et langt liv.

Saigons praktulle rådhus blir overskygget av nye høyhus.

Naturlig fiskeoppdratt i Vietman.

Copyright © All Rights Reserved