Salzburg

Eventyrlige førjulsdager

i Mozart-byen Salzburg

 

Turen går fra tirsdag, 4. desember til

lørdag, 8. desember, 2018, 5 dager

Salzburg er som skapt for eventyrlig stemning til årets vakreste fest. Verdens eldste julemarked fra slutten av 1400-tallet, adventskonserter og glitrende julepynt i gamlebyens trange gater og smug begeistrer fastboende som gjester. Byens vel 100 kirker og klostre, borger og slott har gjort sitt til at Unesco kunne erklære Mozart-byen til en del av verdens kulturarv. Her kan du slentre gjennom hyggelige handlegater og shoppe i de mest eventyrlige butikker. Salzburg er til tross for sine 1300 år fortsatt blendende vakker og proppfull av livslyst, - og byen du aldri glemmer.

 

 

Programmet fra dag til dag:

 

1. dag, torsdag, 30. november

 

Vi flyr fra morgenen av fra Sola til Oslo, og derfra til Frankfurt og videre til Salzburg.. (Vi kan komme til å velge en annen flyrute).På flyplassen i Salzburg blir vi hentet av vår komfortable buss og kjørt til hotellet vårt i Salzburgs gamleby.

 

Etter hotellinnsjekking legger vi inn en times pause, før vi setter kursen for det tradisjonsrike julemarkedet, kalt Christkindlmarkt, på domkirkeplassen i hjertet av Salzburg. Der er stemningen på topp, men så har det også vært julemarkeder her de siste 525 årene. Fra vel 100 fargeglade boder dufter det av kanel og kandiserte frukter, grillpølser og honningkaker, punsj og gløgg. Markedet byr også på et stort utvalg av kvalitetsvarer av glass og treverk. Den festlig belyste domkirken bidrar til å skape en koselig, intim stemning. Felles middag.

 

2. dag, fredag, 1. desember

 

Etter frokost blir det sightseeingtur for å bli bedre kjent med Salzburg. Byen ble grunnlagt i romertiden, men den forfalt med vestromerrikets sammenbrudd. Ca. 700 år e. Kr. ble byen gjenoppbygget og fikk sitt nåværende navn etter elven Salzach som betyr Saltelven. Salt var et ettertraktet gode i middelalderen og Salzburg ble en stor eksportør av salt, - salt la grunnlaget for byens velstand.

 

Gamlebyen er verdenskjent for sin barokke arkitektur. Inne i gamlebyen ligger huset der det musikalske geniet Wolfgang Amadeus Mozart ble født 27. januar i 1756. Familien Mozarts hus i Getreidegasse nr. 9 er i dag forvandlet til ett av Østerrikes mest besøkte museer.

Og med Mozart som byens mest berømte sønn har Salzburg fått et yrende kulturliv. Gamlebyens mange slott og klostre har skapt den perfekte rammen for museer og gallerier, konsert- og utstillingslokaler. Dessuten finnes det nesten alltid et marked, et festspill eller en festival som er i gang.Turen begynner ved slottet Mirabell, ett av de mest praktfulle slottene i Østerrike.Historien forteller at erkebiskop Wolf Dietrich von Raitenau bestilte slottet i 1606 til sin elskerinne Salome. I dag tjener slottet som embetsbolig for Salzburgs borgermester. I marmorsalen holdt den unge Mozart og hans søster Nannerl konserter og med litt flaks kan vi på ettermiddagen ta plass i den storslåtte marmorhallen og lytte til en av de mest berømte kammerkonsertene i verden..

 

Gamlebyens midtpunkt er domkirken fra begynnelsen av 1600-tallet. Det er bygget i barokkstil. Vi kommer også til Getreidegasse, som betyr Kornveien, det er en gågate som er Salzburgs viktigste shoppinggate med et stort utvalg av butikker og som skapt for juleshopping. Vi overlater ettermiddagen til det private initiativ og shoppingrunder og møtes igjen til felles middag ca. kl. 19:00.

 

3. dag, lørdag, 2. desember

 

Frokost. Vi har nå i to dager tittet opp på festningen Hohensalzburg, som våker over byen. I formiddag skal vi opp på Mönchberg (Munkefjellet) og se nærmere på borgen, som med sine 14.000 kvadratmeter er en av de største borgene i Europa. Festningen setter oss med sin middelalderarkitektur og mylder av rom tilbake til det 11.århundre.

 

Her er fyrstenes gemakker, de mest fantastiske rom og saler, våpenkammer, klokketårn, signaltårn, sovesaler, torturkammer og store kjelleranlegg Og med mylderet av besøkende – over en million i året - er det også et slottsvertshus der du kan få en kjøpt en halvliter. Verd å merke seg at borgen aldri ble erobret av fremmede styrker. Vi overlater igjen ettermiddagen til private streiftog i Salzburg. Felles middag om kvelden.

 

4. dag, søndag, 3. desember

 

Frokost. Etter frokost forslår vi utflukt til ett av Østerrikes flotteste naturlandskaper, nemlig romantiske Salzkammergut, der flere av Europas kronete hoder for vel 100 år siden tilbrakte avslappende dager. I Salzkammergut skal vi besøke tre landsbyer: St. Gilgen, Strobl og St. Wolfgang. De ligger bare noen få kilometer fra hverandre, og er en vakker skue i adventstiden med sine stemningsfulle julemarkeder. Hver landsby har sitt julemarked med sine tradisjoner.

 

Vi begynner i vakre St. Gilgen, som blir nevnt som Mozarts by. Vi skal se nærmere på byen med århundregamle bygninger i klassisk alpestil. Vi fortsetter til Strobl og derfra til St.. Wolfgang. - en utrolig fin alpelandsby med et hyggelig julemarked. Her ligger også hotellet og vertshuset «Zum Weissen Rössl» som tjente som kulisse for operetten «Im weissen Rössl» , i Norge kjent som «Sommer i Tyrol». Det har vært hotell her på samme flekk i 500 år, men dagens hotell stammer fra 1878 og ble brukt som kulisse for både en tysk og en dansk filmatisering av «Sommer i Tyrol». Vi legger i nn en kaffepause i «Weissen Rössl», for vi vender tilbake til Salzburg. Felles middag.

 

5. dag, mandag 4. desember

 

Frokost. Det er siste dag på denne turen og tid til å si farvel til eventyrlige Salzburg. Vi blir hentet av bussen vår om formiddagen og kjørt til flyplassen. Flyavgang tidlig på ettermiddagen. Vi flyr hjem om Frankfurt og Oslo og er hjemme kl. 21.15

 

Turen koster i delt dobbeltrom, 12.995 kr., tillegg for enkeltrom 1900 kr.

 

Prisen inkluderer:

Flyreise –Stavanger – Salzburg - Stavanger.

Flyavgifter og skatter.

Transport i komfortable buss.

Førsteklasses hotell.

Halvpensjon frokost og middag fra middag 1. dag til og med frokost siste dag.

Lunsj for egen regning.

Billetter til severdigheter i henhold til programmet.

Norsk reiseleder.

Engelsktalende guide.

 

Ikke inkludert i prisen:

Tips til guider og bussjåfør.

Drikkevarer til alle måltider.

Reiseforsikring.

 

Påmelding til turen:

Reiser mellom himmel og jord

Stein Viksveen

Breivikveien 33 B

N-4014 Stavanger/Norway

Tel (+47) 51 11 09 25

Cell (+47) 91 60 95 12

stein@viksveen.no

 

Vi må ta forbehold om endring i valutakurser, program og andre forhold som vi ikke er herre over.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder Salzburg

 

Landsbyene rundt Salzburg.

Gereidegasse er den viktigste gaten for julehandel i Salzburg.

Noen kommer standsmessig riktig til julemarkedet med hest og vogn og utlkedd som engler.

 

Copyright © All Rights Reserved