Paris

 

Mellom Himmel & Jord

PARIS – alltid en reise verd

 

 

Hva med noen dager i Paris når Champs-Elysees lyser opp i hele sin prakt?

 

Unn deg en spasertur langs Seinen, et glass rødvin på Montmartre, en formiddag på Europas største loppemarked, et par timer med Picasso og Matisse, og Mona Lisa i Louvre, et overdådig shoppingtilbud. Paris er en reise verd, - uansett årstid.

 

Vi legger opp til fem dager, fire netter, men kan lage turen kortere eller lengre.

 

 

Turen i detalj

 

1. dag,

Vi blir hentet om erttermiddagen på Charles de Gaulle-flyplassen av vår guide og kjørt til hotellet.

Underveis gir guiden en første orientering om Paris. Etter innsjekking slapper vi av før vi kjører til Momtmatre. Der har kunstmalerne kommet og gått de siste 150 årene.

 

I dag arbeider inntil ca. 100 malere og tegnere på plassen, omgitt av turister, kafeer og egne malerier. Det er fargerikt og hyggelig, men la det være sagt: Det er tett med turister. Samtidig får vi med oss kirken Sacre Coeur og den fantastiske utsikten over Paris. Middag på en av de hyggelige restaurantene på Montmartre.

 

2. dag,

Etter frokost er formiddagen avsatt til sightseeingtur med buss og guide. Turen er lagt opp slik at vi får med oss alle de kjente «landemerkene» som Eiffeltårnet, Louvre-museet med pyramiden, Sacré Coeur, Notre Dame, boulevardene som Champs-Elysees, og de berømte mote- og designstrøkene.

 

Ettermiddagen til egen disposisjon. Bussen setter oss av midt i sentrum ved de to stormagasinene Printemps og Galeries Lafayette, en drømmeverden over 44.000 kvadratmeter fylt med luksus og glamoure, moter, delikatesser og fine viner. Bygningene er delvis fra 1860-tallet med over en million forskjellige varer.

Vi legger inn en pause på panoramakafeen i toppetasjen med flott utsikt over Paris.

Vi møtes igjen til felles middag.

 

3. dag,

Frokost, deretter byvandring med vår norske guide gjennom den eldste delen av Paris. Vi tar den berømte metroen til Pont Neuf. Pont Neuf, Den nye broen, er den eldste, den vakreste og den mest berømte av alle broene som krysser Seinen. Broen fører oss til Cité-øya og den sjarmerende Dauphine-plassen.

 

Rundt oss står en rekke historiske byggverk som det massive Conciergerie med en fortid som både slott og fengsel. Turen går innom blomstermarkedet og Sainte-Chapelle, et av gotikkens vakreste byggverk. Og like om hjørnet ligger mektige Notre-Dame-katedralen. Lunsjpause.

 

Rett overfor Notre Dame ligger en annen Paris-institusjon, den ærverdige engelske «Shakespeare and Company», Europas sprøeste bokhandel i fire kronglete etasjer med et mylder av rom. Det var amerikaneren George Whitman som eide bokhandelen, og som i over 50 år personlig satt ved kassaapparatet til stengetid ved midnatt. Han døde i 2011 over 90 år gammel, men butikken lever videre.

 

Vi går en tur innom, før vi overlater resten av dagen til det private initiativ.

Felles middag i et vaskekte brasserie, en av de mange restaurantene, der pariserne går når de vil ha en hyggelig middag med venner og familie.

 

Dag 4,

Frokost. Deretter går ferden med metro til Europas største loppemarked. Alle loppemarkeders mor kaller seg «Puce de Saint-Ouen», er fra 1885, dekker 700 mål, har 2500 boder og sine egne lunsjkafeer. Sannsynligheten for at du finner en ekte Renoir eller Matisse til skrotpris er meget beskjeden, men ellers finner du det meste.

 

Hvis du ikke vil bruk formiddagen på loppemarked kan vi anbefale en sykkeltur med engelsktalende guide tvers gjennom det gamle Paris' idylliske gater og plasser. Til tross for Paris-trafikken er dette ikke en tur med livet som innsats. Vi følger bestemte ruter, der vi bruker parker, brede fortau, sykkelstier og kjørefelt forbeholdt bl. a. syklister. Det er lagt inn kaffepause underveis.

 

Løypa er 15 km lang, det er flatt terreng og ingen spesielle krav til kondis. Vi ordner med sykler og hjelmer.

Etter lunsj setter vi kursen for Pompidou-senteret i den historiske delen av Paris. Senteret huser en av verdens største samlinger av moderne og samtidskunst.

 

Mange av kunstnerne har levd og virket i byen og etterlot seg unike samlinger som kan ta pusten fra de fleste.

Gatene rundt Pompidou-senteret er et mekka for den som liker de små, rare butikkene som forener kunst og mote med design og interiør.

Felles middag om kvelden

 

Dag 5,

Det er avreisedag, og vi må sjekke ut av rommene på formiddagen, men vi må ikke dra til flyplassen før på ettermiddagen. Vi foreslår en liten torgrunde, både for å handle, men også for å bli orientert om priser og lønninger, budsjetter og dagligliv for den franske gjennomsnittsfamilie.

 

Ca. kl. 15:30 kommer bussen som skal kjøre oss til Charles de Gaulle-flyplassen for retur til Norge.

 

Prisen:

Prisen er avhengig av årstid. Spør oss.

 

Turens varighet: 5 dager, 4 netter.

 

Prisen inkluderer:

Flyreise tur/retur Stavanger – Paris

Busstransport i henhold til programmet

Førsteklasses hotell

Halvpensjon, frokost og middag

Billetter til severdigheter i henhold til programmet

Norsk og engelsktalende guide

Norsk reiseleder

 

Ikke inkludert i prisen:

Lunsj og drikkevarer til måltidene

Tips til guide og sjåfør

 

Påmelding til turen:

Reiser mellom himmel og jord

Stein Viksveen

Breivikveien 33 B

N-4014 Stavanger/Norway

Tel (+47) 51 11 09 25

Cell (+47) 91 60 95 12

stein@viksveen.no

 

 

 

 

 

 

Bilder Paris

 

Glasspyramiden til kineseren Pei utgjør inngangspartiet til Louvremuseet

Montmartre med den berømte Place du Tertre.

Eiffeltårnet, det mest berømte landemerke i Paris.

Sacre Coeur, den brømte kirken, øverst på Momntmartre har en glimrende utsikt over byen.

Det berømte revyteateret

Moulin Rouge.

En av de berømte shoppingpasssasjene.

Copyright © All Rights Reserved