Nice

 

Mellom Himmel & Jord

Den franske riviera

 

Nice den elleville byen ved Middelhavet

 

 

I mer enn 150 år har Nice og den franske Riviera vært et populært reisemål, - ikke forunderlig med et behagelig klima året rundt, strandpromenader med palmer og praktfulle byggverk, en gamleby med pittoreske gater, et stort, luksuriøst shoppingtilbud, et jublende uteliv og byer som Monte Carlo, Grasse og Cannes i nabolaget. Som skapt for en hyggelig langhelg.

 

Vi kan tilby en tur som strekker seg over fem dager, fire netter. Hvis du ønsker det kan vi lage turen både kortere og lengre.

 

 

Turen i detalj:

 

1. dag, Nice

Vi flyr fra morgen av fra Stavanger til Nice og er framme tidlig på ettermiddagen. På flyplassen venter vår buss med sjåfør. Han kjører oss til hotellet vårt i sentrum av Nice og like ved den berømte strandpromenaden, Le Promenade des Anglais. Siden vi var grytidlig oppe bevilger vi oss en drøy times pause før vår svenske guide tar oss med på en byvandring.

 

Turen går fra hotellet til legendariske Course Saleya, det over 100 år gamle blomstermarkedet, ett av Frankrikes mest pittoreske og usedvanlige markeder. Vi får høre om Nice’s italienske fortid, - byen ble erobret fra italienske Sardinia i 1860. Turen går gjennom gamlebyens trange gater, der mange av bolighusene er over 400 år gamle.

 

Vi tar en pause på Rosetti-plassen, - det er iskremmakernes plass i Nice. Vi anbefaler iskrembutikken til familien Fenocchio. Der har de i generasjoner eksperimentert seg fram til all verdens smaker.

Fra gamlebyen er det ikke lange veien til den røde Masséna-plassen og den mer moderne delen av byen.

 

Der ligger kjøpesentra som det kjente Galeries Lafayette. Og like ved finner vi det gyldne triangel, en trekant av gater med elegante forretninger, der alle de store motehusene er representert. Vi avslutter turen på en av kafeene på promenaden omgitt av Belle Epoques elleville hotellpalasser.

 

Promenade des Anglais er for øvrig oppkalt etter den engelske overklassen som for 200 år siden flyktet fra øyrikets sure vintre til Rivieraens over 300 soldager i året. Middag som er er en ypperlig blanding av fransk og italiensk kjøkken, - det er bare 30 km til den italienske grensen.

 

2. dag, Grasse, - byen for de gode dufter

Etter frokost kjører vi en snau time med vår buss til parfymebyen Grasse.I 400 år har denne vesle byen vært hovedleverandør av de gode dufter til først europeiske kongehus, og senere til forbrukere over hele verden. Når det ble nettopp Grasse som skulle få rollen som den globale parfymehovedstad så fordi byen har et mikroklima som er gunstig for dyrking av blomster, selve grunnlaget for produksjonen av essenser.

 

Tre av Frankrikes største parfymeprodusenter holder til i Grasse. Sammen med en guide besøker vi en av dem for å få et inntrykk av parfymeproduksjonen. I et eget utsalg er det mulig å kjøpe parfymer rett fra produsent til hyggelige priser. Ellers er det satt av tid til en liten tur i gamlebyen og et kafébesøk, der det blir mulig å ta en lunsj for egen regning.

 

 

Fra Grasse kjører vi til ett av de ærverdige vinslottene på en av høydene over Nice.

Der følger vi Madame grevinne ut blant vinrankene og får et inntrykk av arbeid

Beliggenheten er fantastisk. I bakgrunnen Alpenes majestetiske fjelltopper, og foran oss utsikt mot Nice og det blå Middelhavet. Det er den perfekte ramme for prøvesmaking av slottets rød-, hvit og roseviner.

Deretter tilbake til Nice og en velfortjent middag.

 

3 dag, Monte Carlo, - Europas dyreste fjellskrent

Denne turen går fra morgenen av med buss en drøy halvtime til Monaco, Europas mest eksklusive fjellskrent. Fyrstedømmet er ikke bare berømt som skatteparadis, men vel så mye som scenen for verdens mest omtalte billøp, Formel 1 Grand Prix de Monte Carlo.

 

Hvert eneste år i mai raser Formel 1-kjørerne gjennom labyrinten av trange gater, krappe svinger og uberegnelige tunneler over en strekning på 3,3 km. Vi kjører samme løype, men med buss og i moderat tempo, - og vi kjører distansen en gang. Under det store løpet er kravet 78 runder.

 

Etter OL og VM i fotball er Grand Prix de Monte Carlo verdens tredje største sportsbegivenhet med ca. 800 millioner tv-seere. Vi rusler rundt, setter av tid til en kopp kaffe og opplever fyrstedømmet med de elegante hotellene, de spinndyre restaurantene, spillecasino og Grimaldi-slektens glitrende palass oppe i fjellskråningen.

 

En enkel lunsj for egen regning før vi vender tilbake til Nice, der det ennå er tid for en shoppingrunde eller en dukkert fra Europas mest fasjonable strand etterfulgt av middag.

 

4. dag, Cannes og St. Paul de Vence

Etter frokost står bussutflukt til Cannes og kunstnerlandsbyen St. Paul de Vence på programmet. Fra Nice kjører vi kystveien ”La Grande Corniche” over Antibes til filmfestspillenes Cannes. Langs den berømte promenaden i Cannes, la Croisette, ligger de luksuriøse hotellene, de elegante boutiques og for ikke å forglemme det gamle havnekvarteret.

 

Deretter går ferden videre til St. Paul de Vence, der vi besøker den maleriske gamlebyen og de mange kunstgalleriene. Like utenfor landsbyen ligger Fondation Maeght, et museum som inneholder verkene til en lang rekke av de 20. århundres fremste kunstnere. Vi setter av tid til for den som er interessert. Retur til Nice og middag.

 

5. dag, Retur til Norge

Utsjekking fra hotellet fra morgen av.Merk deg at hvis siste dag er en mandag er torget og mange butikker stengt. Ankomst Sola på ettermiddagen.

 

 

Prisen:

Prisen er avhengig av årstid. Spør oss.

 

Turens varighet: 5 dager, 4 netter.

 

Prisen inkluderer:

Flyreise tur/retur Stavanger – Paris

Busstransport i henhold til programmet

Førsteklasses hotell

Halvpensjon, frokost og middag fra middag 1. dag til frosost siste dag

Billetter til severdigheter i henhold til programmet

Norsk og svensktalende guide

Norsk reiseleder

 

Ikke inkludert i prisen:

Lunsj og drikkevarer til måltidene

Tips til guide og sjåfør

 

Påmelding til turen:

Reiser mellom himmel og jord

Stein Viksveen

Breivikveien 33 B

N-4014 Stavanger/Norway

Tel (+47) 51 11 09 25

Cell (+47) 91 60 95 12

stein@viksveen.no

 

Bilder Nice

Galskapen kommer. Først i mål etter 76 runder gjennom smale bygater - Det er kravet til Momte Carlo Grand Prix.

Europas dyreste dalsøkk Monaco.

Fra Promenade des Anglais i Nice.

Croisetten, Strandprome-naden i Nice byr på palmer og hotellpalasser.

Copyright © All Rights Reserved