Nederland

Bli med til vårens

vakreste eventyr.

Slå følge på vår blomstertur til Nederland

fra 24. april til 28. april 2019.

Så snart vårsolen har fordrevet vinterens gråtoner eksploderer sju millioner blomsterløker i nederlandske Keukenhof. Du har muligheten til å oppleve dette fargesprakende blomstereventyret på vår store Nederland-tur.

I løpet av vårt fem dager lange besøk i Nederland skal vi beundre blomsterprakten i Keukenhof og blomsterauksjonene i Aalsmeer, saumfare Amsterdam, besøke porselensbyen Delf og oppleve Rotterdam, millionbyen som ligger vel seks meter under havoverflaten og beskyttes av enorme dikeanlegg.

 

 

Vi ser nærmere på dikene og Europoort, Europas største havn og vi tilbringer en kveld i den over 100 år gamle norske sjømannskirken i Rotterdam. Vi bor under hele oppholdet i Amsterdam og må ikke pakke kofferten før siste dag

 

 

Programmet fra dag til dag:

 

1. dag. onsdag, 24 april

 

Vi har flyavgang kl 10.10 på Sola Det i nnebærer frammøte på flyplassen senest kl. 08:10. Vi lander på Amsterdams flyplass Schiphol kl. 11.40.. På flyplassen venter bussen på oss som vi skal ha de neste dagene. Vi bruker turen inn til hotellet til en utvidet bussightseeing og får en første innføring i denne byens sprudlende liv. Etter sightseeingturen og innsjekking på hotellet overlater vi tiden fram til middag til det private initiativ.

 

Kl. 19:00 er det avgang fra hotellet til middag på en indonesisk restaurant, der det serveres Rijstafel. Du vil se hvordan bordet ditt blir dekket av talløse små skåler med de mest forskjellige retter. Nederlands kolonihistorie har gjort indonesisk mat langt mer populær enn det tradisjonelle nederlandske kjøkken.

 

2. dag, torsdag, 25. april, Amsterdam – Alsmeer og Keukenhof

 

Etter frokost blir det tur til Aalsmeer, verdens største salgsplass for blomster. Alle hverdager mellom kl. 05:00 og kl. 12.00 blir det omsatt ca. 26 millioner snittblomster og to millioner potteplanter i et auksjonslokale som sammen med kjølerom og lagerplass er stort som over 60 fotballbaner - verdens største næringsbygg. Fra et galleri er vi vitne til et utrolig fargerikt og fascinerende skuespill.

 

I løpet av natten er tusenvis av små vogner fylt opp med blomster og fått en pris. De selvkjørende vognene ruller forbi et panel med godkjente kjøpere. Den første som godtar prisen får tilslaget. Hvis ingen melder seg, faller prisen fra f.eks fra 500 euro til 400 euro, og prisen fortsetter å falle inntil det melder seg en kjøper. Blomstene skifter gjennomsnittlig eier i løpet av tre sekunder. I disse øyeblikkene er kjøper identifisert og vedkommende konto belastet, mens vognene ruller videre til kjølelager eller rett til transportflyene for å være i Stavanger eller hvor som helst i verden i løpet av ettermiddagen eller neste morgen. Nederland står for 67 prosent av verdens omsetning av blomster. Det kalles Flower Power.

Vi fortsetter med bussen halv times tid til Keukenhof, en berømt blomsterpark ca. 40 km sør for Amsterdam. En gang i det 15. århundre var Keukenhof kjøkkenhagen til Jacoba van Beieren, grevinne av Holland. Hun skulle bare visst at ca. en million besøkende skal rusle rundt i kjøkkenhagen hennes kommende vår.

Når sant skal sies er hagen blitt vesentlig større enn i grevinnens tid for 600 år siden. Keukenhof-hagen er i dag 32 hektar stor. For denne sesongen har 900 gartnere satt sju millioner løker i jorda, - i rent håndarbeid. Det blir en blomsterprakt du aldri vil glemme. Retur til Amsterdam og middag. (Dagsetappe 90 km)

3. dag, fredag, 26. april, Amsterdam – Delft - Amsterdam

 

Etter frokost kjører vi til Delft, en drøy halvtimes tur fra Rotterdam. Delft er kjent for sitt historiske sentrum med alle kanalene. Bebyggelsen er blitt foreviget av Delfts store sønn, maleren Johannes Vermeer, som levde på 1600-tallet. I dag er Delft spesielt kjent for sin porselen med blåglasur. Porselensbedriften De Delftse Pauw fremstiller fortsatt porselen på samme vis som for flere hundre år siden. Alle arbeidene er håndmalt av ca. 30 kunstmalere. Med litt flaks kan vi oppleve noen av dem i aksjon.

 

På veien tilbake til Amsterdami kjører vi innom Haag og Mesdag Panorama. Maleren Hendrik Willem Mesdag fikk i oppdrag i 1880 å male et bilde over kysten. Resultatet ble et 120 meter langt og 14 meter høyt maleri. Når du går inn i museet står du plutselig på en rund plattform. Du får følelsen av å stå på sanddynene og se på havet, men det hele er en illusjon.. Retur til Amsterdam, middag og hotell. (Dagsetappe 80 km)

 

 

4. dag, lørdag, 27. april, Amsterdam - Rotterdam

 

Etter frokost er dagen satt av til Rotterdam og Hoek van Holland helt ute ved Nordsjøkysten. Rotterdam var i mange år Nederlands symbol på fattigdom og forfall. Hvis du har det i erindring må du forberede deg på et sjokk. Under en bussightseeing gjennom Rotterdam vil du få oppleve en revolusjonerende ny arkitektur i glass og stål, dristige arkitekter har skapt et nederlandsk Manhattan.

 

Rotterdam og nabokommuner ligger vel seks meter under havoverflaten. Derfor blir hele kysten "inngjerdet" av et belte med diker. Det er forsvarsverket mot oversvømmelser, stormer og springflod.

Nederlenderne har verdens fremste diketeknologi, - og nettopp solide diker skal vi se nærmere på. Vi kjører til Rotterdams nabokommune Hook van Holland helt ute ved havet, - der det er bygget gigantiske dam- og dikeanlegg. Dikene skal også beskytte Europas største havneanlegg, Europort. Hver eneste dag transporteres mange tusener containere til og fra Rotterdam havn.

 

Kaianleggene og containerpyramidene strekker seg fra Rotterdams sentrum langs kysten like til Hoek van Holland. Det er en strekning på 40 kilometer. For å få et inntrykk av dette utrolige anlegget skal vi oppleve havnen fra sjøsiden med sightseeingbåt. Vi avslutter dagens tur med et besøk i den over 100 år gamle norske sjømannskirken i Rotterdam, før vi vender tilbake til hotellet og middag i Amsterdam. Ottar Larsen som er en av våre reiseledere på denne turen var sjømannsprest i Rotterdam i seks år, og har mye å fortelle.

(Dagsetappe 90 km)

 

5. dag, søndag, 28. april

 

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet vårt i Amsterdam. Det blir bussavgang fra hotellet til flyplassen kl. 12::00. Det er flyavgang kl. 16.20 og vi lander på Sola kl. 17:45. (Vi kan komme ti

l å velge en annen flyrute)

 

Denne turen koster 11.995 kroner i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom 2800 kr).

 

Prisen inkluderer:

* All busstransport i henhold til programmet fra avreise Stavanger til vi er

tilbake i Stavanger.

* Førsteklasses hotell i Nederland.

* Halvpensjon (frokost og middag) fra middag første kveld til frokost siste

dag. (Alle drikkevarer for den enkeltes regning).

* Båttur i Amsterdam, sightseeingbåt i havneanlegget i Rotterdam.

* Lokale guider.

* Norske reiseledere.

 

Ikke inkludert i prisen er:

* Reiseforsikring

* Alle lunsjer

* Drikke til alle måltider

 

Påmelding til turen:

Reiser mellom himmel og jord

Stein Viksveen

Breivikveien 33 B

N-4014 Stavanger/Norway

Tel (+47) 51 11 09 25

Cell (+47) 91 60 95 12

stein@viksveen.no

 

Vi må ta forbehold om endring i valutakurser, program og andre forhold som vi ikke er herre over.

 

 

 

 

 

 

 

Bilder Nederland

De vakre husfasadene i Amsterdam speiler seg i kanalene.

 

Rotterdam.

Blomsteraksjonene.

Tulipaner så langt øye kan se.

 

Det er voldsomme krefter i gang når bølgene slår mot dikene.

 

Amsterdam har flere broer enn Paris.

 

Europas største havneanlegg mottar og ekspederer 36.000 containere hver dag.

Copyright © All Rights Reserved