Våre turer

 

Våre soleklare turer 2018 & 2019

 

 

De fleste av reisene våre går til europeiske mål.

I vår gamle verden befinner det seg 46 land,

hvert eneste av dem kan se tilbake på en lang fortid, med de mest storslåtte, fascinerende landskaper.

 

Om du vil gjøre deg kjent med Berlin eller heller vil rusle rundt i Paris eller nyte livet i Amsterdam så skal du vite at hver by har sin egen rytme og sjarm. Og vi søker ikke bare storbyene, vi skal finne fram til hyggelige landsbyer, streife rundt på lokale markeder, frinne severdig-hetene og slappe av på hyggelige vertshus og kafeer. Ta en titt på våre turer.

 

 

 

Besøk hos baskerne

Europas eldste folk

 

Vi besøker Baskerland fra lørdag 4. august til torsdag, 9.august, 6 dager, 5 netter 2018

 

Denne turen går til Spanias rikeste og teknologisk mest avanserte region, der folk snakker Europas eldste språk, baskisk. Baskisk er så komplisert at selv djevelen ga opp etter sju år, forteller legenden. Innbyggerne i regionen ved foten av Pyreneene, klemt inne mellom Atlanterhavets klippekyst og isolerte fjell og daler, har aldri helt underkastet seg fremmede herskere, om det var romere, gotere, maurere eller spaniere. Det baskiske folkets opprinnelse og språk forblir et mysterium, sporene forsvinner i historiens mørke kroker.

 

Men Baskerland er ikke bare villmark. Her finner du også de fineste sandstrender, en av Europas mest betydelige vinregioner, Rioja-regionen, og storbyer som Bilbao og San Sebastian med en hel avantgarde av internasjonale arkitekter som stadig skaper nye utrolige byggverk. Som en kontrast byr Vitoria på et velbevart sentrum fra middelalderen. Gastronomien er heller ikke til å kimse av.

 

Pris 12.925 kr.

 

Les mer om turen her.

 

 

Provence & Rivieraen

 

Fra lørdag 1. september til søndag,

9. september, ni dager, åtte netter 2018

 

Provence og den franske Riviera gjelder som ett av verdens vakreste og mest kjente reisemål. Vi skal saumfare denne kyststripen, besøke bortgjemte middelalderlandsbyer, herlige strender, gemyttlige byer og velbevarte fornminner fra en tid da romerne hersket her. Eller gjør som de store malerne fra Vincent van Gogh til Henri Matisse: La deg inspirere av en natur som bader i sol. Slå deg ned under en skyggefull platan, trekk inn duften av rosmarin og timian og lev - som franskmennene sier - som Gud i Frankrike.

 

På denne ni dagers turen gjennom Sør-Frankrike fra den spanske grensen nesten til den italienske kan vi love et mylder av inntrykk og opplevelser: Velkommen til maleriske vingårder, et uforglemmelig slottsbesøk, Camargue med dets hvite hester og svarte okser, kyststripen der Henri Matisse og Pablo Picasso revolusjonerte malerkunsten og Rivieraens overdådige feriebyer som Cannes og Nice.

 

Pris 18.995 kroner.

 

Les mer om turen her.

 

 

Mongolia: Vår tids siste store eventyrreise.

 

Slå følge fra torsdag, 27. september til søndag, 7. oktober, 11 dager 2018

 

En tur til Mongolia er en av de siste store eventyrreisene i vår tid. Mongolenes store helt, Djengis Khan, erobret for 700 år siden en landmasse like stor som Vest-Europa og skapte et mongolrike fullt av eksotiske tradisjoner og ukjente ritualer.

 

Mongolia er det eneste landet i verden som nesten bare kan tilby sine turister å overnatte i jurter, store romslige telt, så snart vi beveger oss utenfor hovedstaden Ulan Bator (Ulaanbaatar i mongolsk rettskriving). En jurt har vært boligen til den mongolske nomadefamilien i hundrevis av år. 30 prosent av mongolene, det vil si en snau million mennesker, lever fortsatt på nomaders vis i jurter. Vil du forstå Mongolia, må du prøve noen netter i en jurt. Du glemmer det aldri, og det er intet å utsette på komforten.

 

Pris 27.995 kroner.

 

Les mer om turen her.

 

Eventyrlige førjulsdager

i Mozart-byen Salzburg

 

Turen går fra tirsdag, 4. desember til lørdag, 8. desember, 2018.

 

En Salzburg er som skapt for eventyrlig stemning til årets vakreste fest. Verdens eldste julemarked fra slutten av 1400-tallet, adventskonserter og glitrende utsmykking.

 

Byens vel 100 kirker og klostre, borger og slott har gjort sitt til at Unesco kunne erklære Mozart-byen til en del av verdens kulturarv. Her kan du slentre gjennom hyggelige handlegater og shoppe i de mest eventyrlige butikker. Salzburg er til tross for sine 1300 år fortsatt blendende vakker og proppfull av livslyst, - og byen du aldri glemmer.

 

Pris 12.995 kroner.

 

Les mer om turen her.

 

Vietnam:Fantastisk

og fascinerende

 

Turen går fra 19. februar til 11. mars, 2019. Langtidsferie i 21 dager, 20 netter.

 

Slå følge til Vietnams uendelige mangefold: Fascinerende landskaper, gyldne og kritthvite strender, livlige byer, kulturelle skatter og Asias vennligste folk. Du reiser hjem igjen med bagasjen full av uforglemmelige inntrykk.

 

Dette er en tur der du vil få oppleve vietnameseren på nært hold, du vil få møte bønder på rismarkene, oppleve buddhistmunkenes enkle liv i templene, saumfare eventyrlige markeder, kanskje ta mål av deg hos en skredder, bare slappe av på stranden eller leie en sykkel og ta din egen oppdagelsestur. Du vil ikke ha et eneste dødpunkt. Hos oss får du vekslingen mellom spennende programdager og avslappende fridager. Og temperaturen?

Den ligger på mellom 25 og 30 grader i februar og mars.

 

Pris 27.995 kroner.

 

Les mer om turen her.

 

Bli med til vårens

vakreste eventyr

 

Slå følge på vår blomstertur til Nederland fra 24. april til 28. april 2019

 

Så snart vårsolen har fordrevet vinterens gråtoner eksploderer sju millioner blomsterløker i nederlandske Keukenhof. Du har muligheten til å oppleve dette fargesprakende blomstereventyret på vår store Nederland-tur.

 

I løpet av vårt fem dager lange besøk i Nederland skal vi beundre blomsterprakten i Keukenhof og blomsterauksjonene i Aalsmeer, saumfare Amsterdam, besøke porselensbyen Delf og oppleve Rotterdam, millionbyen som ligger vel seks meter under havoverflaten og beskyttes av enorme dikeanlegg. Vi ser nærmere på dikene og Europoort, Europas største havn og vi tilbringer en kveld i den over 100 år gamle norske sjømannskirken i Rotterdam. Vi bor under hele oppholdet i Amsterdam og må ikke pakke kofferten før siste dag

 

Pris 11.995 kroner.

 

Les mer om turen her.

 

Frisk bris fra de

baltiske landene

 

Besøk hos våre nesten ukjente naboer i Litauen, Latvia og Estland.

Turen går fra tirsdag, 21. mai til onsdag,

29 mai, 2019.

 

Bli med på en 9 dagers tur inn i en svunnen tid til våre nesten ukjente naboer Litauen, Latvia og Estland. Der vil du oppdage byer og landsbyer fullpakket av den gamle verdens sjarm og århundregamle tradisjoner. Samtidig møter vi vår egen tids baltere: moderne, kreative og mangesidige.

 

Vi flyr fra Sola over København til Vilnius, hovedstaden i Litauen, og derfra går det videre med vår egen buss slag i slag gjennom saftig grønne landskaper langs Via Baltica til Latvias hovedstad Riga og Estlands elegante Tallinn. Underveis skal vi oppleve noen av Østersjøens flotte badebyer og små og store byer med fantasifulle byggverk holdt i overdådig barokk, jugendstilens lekende letthet og middelalderens tykke murer. Og vi skal treffe litauere, latviere og estlendere som vant den lange kampen for uavhengighet fra Sovjetdiktaturet.

 

Pris 13.995 kroner.

 

Les mer om turen her.

 

Irland:

Den frodige, grønne øya

med det joviale folket

 

Tur fra tirsdag, 18. juni til onsdag, 26. juni, 2019, ni dager, åtte netter.

 

Irland lokker. Den frodige grønne øya med de vakre landskapene, de idylliske landsbyene, de talløse klostrene og slottene og den dramatiske historien, og en hovedstad bebodd av joviale, hyggelige folk. Allerede første kveld skal vi oppleve stemningen på en av pubene i Tempel Bar kvartalet i Dublin og få sanne irenes motto: In Ireland, there are no strangers, just friends you haven't met yet!

 

Vi kan love storslåtte landskaper og det irske kjøkken på sitt beste. Underveis blir det stopp i verdens eldste whiskey-destilleri, Kilbeggan Whiskey fra 1757, en skikkelig irsk tea time, undervisning i kunsten å lage den perfekte Irish Coffee, og en tur innom Guinness bryggeriet i Dublin. Et annet av de varige minnene vil bli klippene ved Moher som reiser seg majestetisk 215 meter over havet.

 

Pris 14.900 kroner.

 

Les mer om turen her.

 

Oppdagelsestur til Albania, Makedonia og Kosovo

 

15 dager fra tirsdag 6. august til torsdag, 20. august, 15 dager, 14 netter 2019

 

Bli med på oppdagelsesreise til det ukjente Balkan,

til Albania, Makedonia og Kosovo, spennende land som ennå ikke er nedrent av turister. Balkan har alltid vært en smeltedigel av mennesker, kulturer og tradisjoner, og langt på vei avskjermet fra omverdenen. Vi ønsker velkommen til uberørte fjellandskaper og maleriske landsbyer, innbydende strender og vennlige, gjestfrie mennesker.

 

Vi har lagt opp til en Balkan-tur som tar 15 dager, 14 netter. Vi bruker samme buss og sjåfør på hele strekningen, og legger inn to netter de fleste stedene, der vi overnatter. Vi bruker engelsktalende guider,

og har med norsk reiseleder. Reisen går med fly fra Sola til den albanske hovedstaden Tirana tur-retur.

 

Pris 19.995 kroner.

 

Les mer om turen her.

 

Spennende høstdager

i utrolige Istanbul.

 

Turen går fra 3. september til 8. september i 2019, 6 dager, 5 netter.

 

Istanbul er en europeisk megaby med 17 millioner innbyggere, men også et orientalsk eventyr. Med en mer enn 3000 år lang historie er Istanbul blant de eldste byene i verden. I Istanbul ble en betydelig del av verdenshistorien skrevet. Vi tar deg med til historiske steder og forteller legendene, du vil like deg minst like godt som Sigurd Jorsalfare gjorde nesten 1000 år før deg.

 

Istanbul er den eneste byen som ligger på to kontinenter, det europeiske og asiatiske, bare atskilt av det smale Bosporusstredet. Som sentrum for religion, kunst og kultur huser Istanbul de mest oppsiktsvekkende byggverk og severdigheter.

 

Mellom gamlebyens glitrende luksushoteller, Starbucks kafeer og Mcdonalds stikker Topkapipalasset og Den blå moske seg fram som minnesmerker over en stolt fortid. Og i bakgrunnen frister Den store basar, en nesten endeløs labyrint av overbygde gater med ca. 3.500 butikker.

 

Pris 13.950 kroner.

 

Les mer om turen her.

 

Hva med en tur med vennegjengen, den gamle skoleklassen, storfamilien, pensjonistforeningen eller trimlaget?

 

Klarer du å samle minst 10, 12 deltakere kan vi tilby et knippe eksklusive turer,

bare for dere. Vi har turer til Silkeveien gjennom Usbekistan og tre til fem dagers besøk til storbyer som Budapest, Riga eller Vilnius, Dublin, Wien og Praha. Du bestemmer reisetider. Vi klarer det meste.

 

Alle turene skjer med norsk reiseleder.

Ønsker du å delta i en gruppereise i år så ta kontakt med oss.

 

Reiser mellom himmel og jord

Stein Viksveen

Breivikveien 33 B

N-4014 Stavanger/Norway

Tel (+47) 51 11 09 25

Cell (+47) 91 60 95 12

stein@viksveen.n0

Flere bilder fra våre turer

Den lille landsbyen Slavonice er en av de artitektoniske perlene du kan besøke.

Inngangsparti til vinkjelleren Faust, der du kan smake på den ungarske spesialiteten Palinka.

Karlovy Vary er en utrolig vakker kurby, - og de fleste av bygningene huser hoteller.

Gamlebyen i Kotor.

Fra en av de stemningsfulle gatene i småbyen Kilkenny.

Danserne kalles dervisher,

er medlemmer av muslimske ordener og kjente for sine dansekunster.

Det ungarske parlamentet er det største i Europa og virker nesten som en kopi av det britiske parlamentet

Den vakre øya Sveti Stefan er fullstendig bebygd og ligger midt i Montenegros ferieparadis.

Chateau de Chambord, Loiredalens flotteste slott,

og forgjengeren til Versailles.

St. Stephan Basilica, Ungarns største kirke, rager over all bybebyggelse.

En av de vakre broene over elven Gironde.

Uteliv, Bordeaux.

Den berømte strandpromenaden i Nice, kalt Promenade des Anglais.

Montpellier er full av grønne lunger.

Copyright © All Rights Reserved